Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/670-1767

Motorzár - Láncos lakat - Féktárcsazár

Féktárcsazár / Motorzár / Riasztós motor féktárcsazár / Motor lakat

Motorzár kínálatunk alapja a legkülönfélébb Abus, Kryptonite, Citadel illetve Oxford láncos zár, motor biztonsági lánc, motor riasztós féktárcsazár termékek. Minden igény kielégítésére alkalmas motor láncos lezáró valamint riasztós féktárcsazár - biztonsági lánc termékeinkből biztosan megtalálja a keresett motor láncos zár terméket. Vásárlás esetén fizetés a futárnak, a rendelt termék átvételekor vagy igény szerint előreutalással. A feltüntetett motorzár árak tartalmazzák az Áfa-t.


19termék119

A kifejezetten motorzár és féktárcsa lakat termékeket tartalmazó menüpontunkból minden motoros megtalálhatja az általa kívánt biztonsági szintet nyújtó motor zár terméket. Abus, Kryptonite és Tokoz termékek azon kínálatát igyekeztünk összeválogatni, melyek már olyan biztonsági szintet képviselnek, ami egy motorzártól elvárható. Már a belépő szintű féktárcsazár termékek között is található olyan lakat, amelyik riasztós. A motoros láncok belépő szintje nálunk a 10 mm-es lánc keresztmetszet, ugyanis ennél vékonyabb motor lezáró lánc már relatíve könnyen elvágható. Amennyiben csak láncot használ motor lezáróként, akkor célszerű vagy egy hosszabb lánc, vagy egy loop-os, azaz önmagán átbújtatható motoros láncot alkalmazni. Drágább motoroknál nem javasoljuk kizárólag a féktárcsa zár használatát, hanem inkább egy olyan lánc-lakat kombinációt, vagy olyan féktárcsa lakat és motor lánc kombinációt, amellyel elérhető a féktárcsa és a kerék lezárása is egy tereptárgyhoz, vagy például egy fához. Valóban, egy minőségi és biztonságosnak mondható motor lezáró nem az alacsony árú motorzár termékek közé tartoznak, de azt is szögezzük le, hogy a motor értéke egy motorzár árához képest 20-30-szoros is lehet.

A leleményes motortolvajokat manapság nehezen lehet megállítani, hiszen léteznek már olyan eszközök, amikkel szinte bármilyen zárat fel lehet nyitni, éppen ezért meg kell próbálni mindent annak érdekében, hogy elijesszük azokat a tolvajokat, akik a motorunkra pályáznak, tehát olyan féktárcsazárat kell keresni, ami annyira kifinomult, masszív és bonyolult szerkezetű, hogy a tolvaj a feltörése közben elfárad, feladja és inkább továbbáll. A féktárcsazár az egyik legolcsóbb és legjobb megoldás arra, hogy elijesszük a motortolvajokat, ráadásul napjainkban már lehet strapabíró és erős féktárcsazárakat kapni a legjobb márkáktól, elérhető áron. Az Abus gyártónak vannak például kiemelkedően jó féktárcsazárai, amelyek minden intelligens nyitási módnak képesek egy szempillantás alatt ellenállni. A féktrácsazárakat nagyon egyszerű felszerelni és használni, tehát szakembert sem kell hívni ahhoz hogy felhelyezzük a motorra. A legjobb féktárcsazárak ütésálló acél öntvény zártesttel és acél csappal rendelkeznek, és az interneten már olyan féktárcsazárakat is találni, amikhez hordtáskát is kap ajándékba, így mindenhová magával viheti.
A féktárcsazárak között vannak riasztóval ellátottak is, és ezek 3D-s mozgásérzékelővel rendelkeznek. A riasztós féktárcsazárak nagy előnye a hagyományossal szemben, hogy ha idegenek piszkálják meg a motorját, akkor a riasztó azonnal elkezd hatalmas hangerővel riasztani, hogy így elijessze a tolvajt és hogy figyelmeztesse a tulajdonost a tolvajról. Ha lezárja a féktárcsazárat, akkor a mozgásérzékelő azonnal aktiválódik. Ha tehát ön is attól fél, hogy illetéktelenek kezébe kerül a motorja, akkor érdemes befektetni egy féktárcsazárba, legyen az riasztós, vagy riasztó nélküli, és bár ezekkel sem tökéletes a védelem, mégis nagyobb az esély arra, hogy a tolvaj inkább továbbmegy.

A legtöbb intelligens és profi tolvaj rengeteg különböző eszközzel és szerszámmal rendelkezik, vagyis mindent képes bevetni annak érdekében, hogy sikerüljön ellopni a kiszemelt motort. Éppen ezért valamit tennünk kell annak érdekében, hogy ez ne történjen meg, tehát ha ön is félti motorját a tolvajoktól, akkor itt az idő beszerezni egy komoly, megbízható és strapabíró lakatot. Az Abus gyártó kínálatában például csakis ilyeneket találhat, amiket ráadásul elérhető áron beszerezhet.
Az Abus motor lakat sok esetben sorsdöntő, hiszen ha a lakat bonyolult szerkezetű, és a tolvaj percekig próbálkozik, de nem sikerül megbirkóznia vele, akkor nagy valószínűséggel egy idő után feladja, és nem próbálkozik tovább a feltörésével. Éppen ezért kell a legjobb minőségű, legbonyolultabb lakatot választani, hogy a rabló belefáradjon a próbálkozásba. Az U alakú lakatok például nagyon jó megoldást jelenthetnek, hiszen ezek tárcsás zárszerkezettel rendelkeznek, és a láncukat saját magukkal is össze lehet fűzni a tereptárgyat áthurkolva. Érdemes olyan lakatot választani, aminek láncán szövetburkolat van, hiszen így nem fog majd sérülni a motor festése, ami a szövet nélkül lehet hogy karcolódna ha a lánc súrolja azt.
Napjainkban már olyan motor lakatot is találhat, amihez világító kulcs jár. Az Abus lakatok igen súlyosak, van, amelyik 4,5 kilógramm, a lakat láncának hossza pedig általában 120 cm, de természetesen vannak rövidebb és hosszabb láncú motor lakatok is. A motor lakatok legtöbb esetben erős zárszerkezettel rendelkeznek, ami nehezen feltörhető, így a tolvaj elfáradhat a munka közben, és ha még a motor lakat mellé beszerez egy riasztós féktárcsazárat is, akkor nyert ügye lesz a tolvajokkal szemben, hiszen szinte teljesen feltörhetetlenné varázsolja motorját.