Logisztikai partnerünk

TOP termékek
Fizetési megoldás

Lakat

Lakatok.hu >Lakat

Biztonsági lakat / Vízálló lakat / Kültéri lakat / Időjárásálló lakat / Számzáras lakatLakatok karbantartása:
Mint minden lakat termék esetében, időközönként a lakatban lévő zárszerkezet karbantartása is szükséges. Normál körülmények között egy minőségi lakat zárszerkezete jó pár évig nem szorul semmilyen karbantartásra, de a lakatok - természetüknél fogva - rendszerint kültéren kerülnek alkalmazásra. Mikor és mivel célszerű elvégezni a lakatok zászerkezetének karbantartását? Olyan esetekben szükséges elvégezni a lakatok karbantartását, amikor a zár szerkezetben a kulcs kicsit akadozik és érezhető, hogy kicsit nehezebb a nyitás-zárási művelet. Ez utalhat arra, hogy elkoszolódott a zár szerkezet belseje (poros), vagy csak egyszerűen kenési probléma lépett fel (kiszáradt). Ilyenkor ne arra gondoljon, hogy meghibásodott a lakat, hiszen ezek teljesen természetes jelenségek és házilag is könnyedén orvosolható speciális kenőanyaggal (ilyen pl.: a WD-40), mellyel a lakat zárszerkezetének tisztitása és a kenés is megvalósul egyszerre. A legprecízebben úgy tudjuk elvégezni a lakat karbantartását, ha a kulcsnyíláson belülre juttatjuk a spray-vel kenőanyagot. Nem szabad túlzásba vinni, mert már kevés is elegendő. Miután ez megtörtént, jó alaposan töröljük meg a lakatot a szennyződésektől és a zárszerkezetben járassuk meg jó alaposan a kulcsot, mintegy ellenőrizvén a kifogástalan működést. Csak speciális kenőanyag használata javasolt a lakatok karbantartásához, kerüljük a sima olajat és az egyszerű műszerolajat is, mert könnyen előfordulhat, hogy "beáll" tőle a lakatban lévő zár. Amit soha ne tegyen: ha a kulcs nehezen fordítható a zárban, vagy már a behelyezése is nehezebben megy, soha ne feszegesse, hiszen így a kulcs és a zárszerkezet belső szerkezete is roncsolódhat, ami már a lakat tényleges meghibásodáshoz vezethet és adott esetben a zár javíthatatlanságát okozhatja.

 

Biztonsági lakat alkalmazása napjainkban mind fontosabb szepepet tölt be, hiszen a lakat az elsődleges védvonal az esetleges behatolási kísérletnél, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen biztonsági fokozatú lakatot választunk ki e célra. Magas biztonsági szint egy magasított vállas, másnéven kengyelvédett acél lakat által érhető el, melyhez egy minőségi lakatpánt társul. Ezen lakatok egy részének a kulcsai kódkártyás védelem alatt állnak, azaz kizárólag a kódkártya jelenlétében valósulhat meg a kulcsmásolás. A biztonsági lakat mezőnyből kiemelnénk a Mul-T-Lock biztonsági lakatokat, melyek gyakorlatilag a relatíve kedvező ár mellett kínálnak olyan plusz védelmet, mint a kulcsmásolás elleni védelem. Már tízezer forint körüli áron elérhető olyan biztonsági lakat, amely kulcsmásolás elleni védelemmel rendelkezik. Ezeknél a lakat típusoknál a speciálisan kiképzett kulcs kizárólag a magyarországi forgalmazónál másolható a lakathoz, a biztonsági kódkártya felmutatása mellett.

A biztonsági lakat kínálatunkban megtalálható Abus vízálló lakatok rendelkeznek műanyag borítással, valamint fedett zárnyílással. Ennek következtében a vízálló lakat egyben időjárásálló is, hiszen a fedett zárnyílásnak köszönhetően a por és egyéb szennyeződések is a lakaton kívül maradnak. Ezen lakatok kedvező áron nyújtanak víz és por elleni védelmet. Ugyan nem kapcsolódik szorosan a biztonsági lakat témakörhöz, mégis ide soroltuk a lakatpánt és a kapuzár, garázsajtó zár termékeket is. Ez annak köszönhető, hogy a biztonsági lakathoz a pár száz forintos lakatpánt helyett inkább egy minőségi lakat pántot válasszunk. A kapuzár egy speciális lakat és lakatpajzs kombinációja, mely alkalmazható szinte minden kétszárnyú ajtón, így funkcionálhat a garázsajtó, teherautó zárként egyaránt.

A lakatok használata nagyon hasznos és praktikus megoldást jelenthet. Napjainkban már rengeteg típusú lakat vásárolható meg a piacon. Többféle biztonsági lakat típus létezik, de egy dologban hasonlóak, mégpedig abban, hogy megnövelt biztonságot nyújtanak. Mindezt általában a speciális zárszerkezetekkel, a kódkártya alapján másolható kulcsokkal és a lakat házának, valamint a lakat kengyelének speciális anyagával érik el a gyártók.
Az acél lakat nagyon jó választás. A biztonsági lakatok a magasabb biztonság igényeihez igazodnak, a lakatház és a kengyel speciális kialakításával erősíti a védelmet. U alakú lakatoknál a kengyel anyaga nagyon erős, zárt állapotban elforog, és nehezen hozzáférhető, ezért megakadályozhatja a levágást, fűrészelést. Ezek a lakatok általában edzett acélból készülnek. A Diszkosz-lakatnál a körkörös kialakítás és az erős acélból készült ház biztosít nagyon magas terhelhetőséget és védelmet. A számzáras lakatok szintén acél házzal vannak felszerelve, amely megfelel a legmagasabb biztonságtechnikai követelményeknek. Ez a lakatfajta a kulcsnélküli használat kényelmét nyújtja, egyszerű és gazdaságos megoldás.
Egy nagyon népszerű típusnak számít a Mul-T-Lock pajzslakat, amely egy teljesen zárt rendszerű biztonsági lakat. Csakis kulccsal lehet hozzáférni, tehát vágószerszámok ebben az esetben teljesen használhatatlanok. Ezekben a lakatokban egy nagyon fejlett biztonsági zárbetét van, amely által maga a zárszerkezet is biztonságos és kulcsai kizárólag ellenőrzötten másolhatók. Ezek a lakatok kiváló minőségű acélból készülnek. Láthatjuk tehát, hogy számos fajta lakat vásárolható meg annak függvényében, hogy milyen célt fog szolgálni. Az acélból készült lakatok tartósak, jó minőségűek és akár hosszú éveken keresztül védelmet nyújtanak.


Webáruház készítés